Možná to bude pro někoho zajímavé, Flixbus prodává jízdenky po Itálii pro cesty od 18.8 do 16.9. za 1 EURO. Možná pro někoho tip  .

Flixbus

Založil ve fóru Autobusová doprava

@Piratice: "Kluci" bylo myšleno jako cestující a řidič? Cestující se hádal s řidičem, že je WC zamčené? Mně se na trasách do Berlína nebo Vídně (které jsem jako jediné v posledních letech s Flixbusem využil) nikdy nestalo, že by WC nebyl k dispozici.

Na trase Praha - Pec pod Sněžkou, kterou párkrát za rok používám, to je u jiných dopravců ale běžné. Pokud WC byl, byl obvykle zamčený. Chápal bych tedy, že u tras po ČR do 3 h. jízdy to tak bude mít i Flixbus. Nebo by měli předem vyhlásit, že budou v určitý čas zastavovat u restaurace (což někdy na těchto trasách nastalo, ale předem to neohlásili). Pokud by jeli bez zastávky 4-5 h. se zamčeným WC, tak se budu taky hádat. V létě mě čeká s Flixbusem cesta z a do Švýcarska, tak doufám, že výše popisované se dlouhých tras netýká.

0 Citovat

Flixbus nepoužívá 3D Secure pro platby v rámci EU. Takže karta může být zablokována bankou. Nejbezpečnější je platba PayPalem, ta projde. 

 

0 Citovat

Problém ohledně WC v buse je ten, že nemá neomezenou kapacitu. On to tedy není problém, problém je jeho nadužívání. Samozřejmě na dlouhých trasách je jasné, že každý si bude potřebovat odskočit, ale není přece normální aby např. hodinu za Prahou se na něm vystřídala už půlka autobusu. Ale přece na nádraží za něj nedají 20 korun když v buse je zdarma :D a holt takhle ta kapacita dojde, a pak už na něj nemůže nikdo. Ale dokud se lidi nenaučí, že by mělo sloužit primárně pro akutní případy, tak to holt bude problém.

A když trochu odbočim, tak v tomhle ohledu taky nechápu v letadle na krátkých linkách, kolik lidí tam chodí. Posledně třeba Praha - Budapešť, let trvá hodinu, záchody jsou doslova u gatu, ale hned jak zhasnou pásy, tak už začíná procesí. Já chápu že někdo může mít zdravotní problémy, nebo prostě když musíš, tak musíš :D ale v tomhle ohledu asi vždycky letím se zájezdem urologického oddělení.

3 Citovat

Nezapomeň, že několik pasažérů si navýšilo svůj denní pitný režim v předodletových salóncích aliás lounges. 🍾🥂

0 Citovat

@Bobski: Ty jsi řidič autobusu? A jak se to mají lidi naučit? Tím, že budou vstupu na WC řidiči bránit hádáním se s cestujícími nebo vlastním tělem? Mají tam pouštět jen ty, u kterých uplynuly min. 3 h. jízdy? Kdo to bude zjišťovat? To by asi pak bylo třeba zaměstnávat stevardy kvůli tomu a to mi přijde levnější ty WC pravidelně vyprazdňovat. Návštěva půlky autobusu to jistě nezaplní.

A byla k tomu někdy u Flixbusu osvěta? Hlásí někdy prosbu, aby tam lidi zbytečně nechodili, že bude třeba za hodinu zastávka? Mně se třeba jednou stalo, že jsem šel na WC a za chvíli byla zastávka u restaurace, o které jsem nevěděl. Raději bych šel až tam, kdybych to býval věděl.

0 Citovat

Přesné, dostali jsme se k jádru věci. Řidiči byli Italové, při nástupu zahlasili že WC je “rozbité” to jsem tak nějak pochopila z polámané angličtiny. Řev nastal, když řidiči zahlasili, ze se bude stát za 20 minut a ono se nestalo. Údajně to musí vydržet až na letiště. Chvíli to vypadalo na rvačku. To se mi pravé nelibi, neví se kdy se bude stát a jak dlouho se bude stát. Když se nové nastupujícím ŕeklo ze WC není v provozu, naložili si kufry a udělali čelem vzad k veřejným na nádraží. Pak to nemá nachytat zpoždění. Každý tu má kousek pravdy ale pravda cela je ta, že pokud se Flix tou službou kasá, měla by být v provozu bez ohledu na to jestli se lidem chce platit veřejné nebo ne. Jsem rada kdo se podělí o zkušenosti ze svých cest. Jak říkám u mne spíš horší ale zkouším s tím počítat.

Mozne s tou platbou, ze to bude i to Secure. Zkusím Pay pal.

0 Citovat

Řidič nejsem, ale znám to prostředí i z druhé strany. Ale s Flixem nemám nic společnýho, je mi fuk jak to dělaj :D samozřejmě řešení je víc, včetně toho co říkáš. 

0 Citovat

Na letní toulky (sleva -10% do 30.6.):

CEN62FDEFDA

CEN622K3XLA

0 Citovat

https://www.flixbus.cz/servis/zm...o-podminky

 

Flixbus radikálně mění storno podmínky od 3.7.2023. Naštěstí je malým písmem uvedeno, že pro nákupy v CZK a PLN je vratka vždy 100 %. Takže pozor na nákupy v ostatních měnách. 

0 Citovat

Sleva -10% do 30.6.: CEN62TYFPHM 

0 Citovat

Ahoj. Áno ale jen na vnitrostátní lince a nebyl problém. Nikdo nic neresil. Mezinárodní dopravu nevím bohužel. 

1 Citovat

Jako u spousty věcí, bude hlavně záležet na řidiči. Buď mu to bude jedno, a nebo to zrovna může být nějaký puntičkář. Každopádně, v podmínkách je to jasně daný, a je otázka, zda podstoupit ten risk a případně být vyloučen z přepravy. 

A další věc je, kdyby se  nedejbože něco stalo, tak to celý může jít za tim řidičem, pokud to povolí bez sedačky.

Je to stejná loterie, jako se tady řeší zda na security projde tohle či tamto. Pokud chcete mít jistotu, tak asi jedině vlak.

4 Citovat

Nakonec nevyužiji, třeba někdo ano.

-10% do dneška : CEN63LV4Y66

0 Citovat

Taky do dneška -10

CEN63URRMUH

CEN63C7TMNY

CEN63B4PNCJ

0 Citovat

Taky ještě Flix kód CEN62UMTPHF (-10% do 30.6.) zbyl.

Otázkou ovšem zůstává, jestlipak nějaký Drak pojede ještě před dnešní půlnocí za ty současné Flixí horentní sumy?! ... (aspoň o to víc s -10% ušetří) 😀

0 Citovat

To není potřeba projet do dneška, jen uplatnit kód (aspoň ty moje)

1 Citovat

ra.tereza napsal(a):

Ahoj, mám dotaz ohledně cesty Brno - Vídeň autobusem Flixbus, cestuji s dvouletou dcerou. Z Vídně pokračujeme do Malagy. V podmínkách jsem se dočetla, že pro ni musím mít vlastní autosedačku, volala jsem si i na infolinku a operátor mi řekl to samé. Nevím moc jak to udělat, nezvládnu táhnout kočárek a ještě autosedačku. A tak se ptám: máte někdo přímou zkušenost, že jste cestovali s Flixbus s malým dítětem bez autosedačky?? Předem díky za odpověď.

Připadám si malinko jako (opět) alenka v říši divů. Ta sedačka má svůj důvod. A to, aby to dítě nelítalo po autobuse, kdyby se nedejbože něco stalo, a nebo i třeba kdyba autobus začal prudce brzdit.

Vy opravdu chcete cestovat s malým dítětem a hledáte způsob, jak se vyhnout autosedačce, čili jak vystavit dítě (úplně zbytečně) riziku toho, že se (při)zabije?

 

No, maucta.

1 Citovat

Dobrý den. Nemáte Jakube (nebo ostatní) aktivní Flix kód? Díky moc.

Pro dceru na cestu po Evropě....

0 Citovat

Zdravím Cestovateli, snad se nemýlím, když povím, že se po -10% promo kódech po 30.6. slehla zem.

Možná zkuste požádat známého, příbuzného o novou registraci na Flixbusu (potřeba email a číslo mobilu) a za ni obdržíte -20% flixí promo kód.

0 Citovat

Teď přes léto bohužel kódy neplatí... (Alespoň ze zdrojů, co znám)

0 Citovat

Tak jsem vygeneroval kód na manželku a nešlo mi to s kódem -20% zaplatit, přitom její kartou. Bez kódu to pak šlo.... nevím teda, jak to mají nastaveno 🤔

 


screenshot-20230718-200314-flixbus.jpg

0 Citovat

Caute. Vedel by mi niekto potvrdit, ze v den odchodu je listok prebookovatelny na iny datum bez poplatkov? (rozdiel v cene noveho listka samozrejme nevadi).

Podla flightradaru to vyzera, ze s notorickym meskanim W6ky budem stihat autobus len tak tak. Aktualne 10 dni pred odletom to ide bez prirazky, do istoty by som prikupil neskorsi spoj, a podla situacie jeden z nich prebookoval.

0 Citovat

Při nákupu v CZK lze rušit krátce před odjezdem a vrátí 100 % ceny zpět ve voucheru. V EUR jsou podle odkazu níže stornopoplatky velké, ale asi můžou mít i Slováci účet u Flixbusu v CZK, ne? https://www.flixbus.cz/servis/zm...o-podminky

0 Citovat

Ano, měna jde normálně změnit před každým nákupem

0 Citovat

Len ja ten listok potom nechcem stornovat. On sa da prebookovat/flexnut na iny datum (ale trasa musi ostat nezmenena). Takto 9 dni pred odletom viem prebookovat napr. na November, a ak je cena za dopravu rovnaka, tak mi pise bez doplatku resp. 0€ ... ale ci je to takto aj v den odletu? Nemam to aktualne ako overit.

0